top of page

Biodynamická federace a její směrnice

Aktualizováno: 2. 3. 2021


Zemědělci, kteří hospodaří biodynamicky a označují své produkty logem Demeter nebo slovně jako „biodynamický produkt nebo potravinu“, se řídí směrnicemi Ty byly vytvořeny z iniciativy samotných zemědělců, kteří chtěli spotřebitelům zaručit kvalitu produktů označených logem Demeter.

Biodynamičtí zemědělci se sdružují do národních organizací (národní svazy Demeter), které se od devadesátých let 20. století spojují v mezinárodním svazu Demeter International. Od února 2020 se garantem a vydavatelem směrnic stala Biodynamic federation-Demeter International.

V zemích ve kterých má Demeter tradici, udělují certifikaci podnikům přímo národní svazy Demeter na základě takzvané licenční smlouvy.


V zemích s menším počtem biodynamických podniků, provádí certifikaci přímo orgány v rámci Biodynamické federace. Velkou snahou Demeter Česko a Slovensko je získání licenční smlouvy a zajištění certifikace na národní úrovni, česky a za přijatelnějších finančních podmínek. V případě zájmu o certifikaci Demeter nás prosím kontaktujte na info@demetercs.eu


Směrnice byly vytvořeny pro tyto oblasti:

  • produkce

  • označování

  • zpracování

  • chov včel


Směrnice jsou přeloženy do českého jazyka a každoročně aktualizovány. Více na toto téma naleznete v příslušné sekci MANUÁLY A LOGA


Přidružená témata:

Sociální aspekty biodynamiky


103 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page