top of page

DEMETER není pouze značka

Značka Demeter není vlastněna žádnou nadnárodní organizací. Jsme celosvětové hnutí zemědělců, výrobců a výzkumníků, kteří praktikují a oceňují biodynamické zemědělské metody. Aby zákazníci poznali, že je daný produkt v souladu s nejvyššími standarty, označujeme je logem Demeter. Tato ochranná známka tedy patří všem, kteří jsou členy našeho společenství nikoli jednotlivým zainteresovaným skupinám.



Silná značka pro biodynamický hnutí


Demeter je nejstarším sdružením ekologických pěstitelů a představuje nejvyšší dostupný standard. Po mnoho desetiletí se mohlo zdát, že využívané zemědělské principy a metody jsou zbytečně komplikované. Díky klimatické krizi i obecně rostoucímu povědomí o ekologii se ale čím dál více lidí zajímá o to, odkud jejich potraviny pocházejí. Hledají důvěryhodnější alternativy ke konvenčnímu přístupu tzv. „výroby“ potravin.


Skutečný účel značky Demeter


V současné době sílí očekávání, že jednotlivé značky převezmou více odpovědnosti jak za ochranu životního prostředí, tak i za společenské dění v oblastech ve kterých působí. Mnoho z nich deklaruje, že mají určitý „účel“ nebo jsou „šetrné k životnímu prostředí“. Pouze několik z nich ale nabízí skutečné strukturální a funkční změny.


Tato očekávání, společně s vyšší informovaností ze strany spotřebitelů, přinesly v několika posledních letech výrazný nárůst popularity a poptávky po výrobcích a produktech s označením Demeter.


Jako sdružení a současně certifikační orgán pro farmáře, producenty a výrobce zastupuje Demeter zájmy celé biodynamické komunity. Společným jmenovatelem je holistický pohledu na svět. Tento konzistentní způsob myšlení je součástí přitažlivosti značky Demeter a občany-spotřebitele nyní oslovuje více než kdy jindy.




730 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page